Vakantie Trogir

Op vakantie naar Trogir? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over Trogir voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Trogir met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Trogir. Boek vliegvakanties naar Trogir van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Trogir aanbiedingen

Trogir

De ruim 2000 jaar oude havenstad Trogir ligt aan het einde van een baai, ongeveer 27 km ten noorden van de stad Split. Het klimaat wordt beheerst door de winden bura en jugo. De oude stadskern ligt op een eiland en is op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de goed bewaarde Griekse, Romeinse en Venetiaanse architectuur. U treft hier onder meer circa tien kerken en verschillende 13e eeuwse gebouwen, waaronder de Sint Janskathedraal, aan. De Sint Laurentius kathedraal behoort tot de mooiste voorbeelden van de romaanse en gotische architectuur van het land. Trogir is een populaire toeristische bestemming, waar de ongeveer 20.000 gastenbedden in jeugdherbergen, vakantiehuizen en hotels, ’s zomers allemaal bezet zijn. Het merendeel van de restaurants ligt aan de mooie boulevard en aan één van de oude straten. Voor stranden moet u iets verder weg. U kunt bijvoorbeeld naar het meest populaire strand, Okrug, op het eiland Ciovo, vijf km vanaf het centrum, naar het zand/grindstrand Pantan, eveneens enkele kilometers buiten de stad, of naar kleine strandjes in de buurt, waarvoor echter altijd een auto nodig is.

Op 16 km van Trogir vindt u Split

Split is een populaire plaats in Dalmatië, vanwaar u eilanden en Italiaanse steden kunt bezoeken, maar ook het oude centrum kunt bewonderen en op het strand of een terras kunt zitten. Meer over Split

Mogelijkheden in Split

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Ja
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Trogir

Zondag

  • Max: 20
  • Min: 12
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 18
  • Min: 13
  • Neerslag: 0mm

Zaterdag

  • Max: 20
  • Min: 14
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Trogir weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Trogir

Ligging van Trogir

Vliegtijd:
circa 2 uur
Transfertijd:
circa 7 minuten