Vakantie El Hierro

Op vakantie naar El Hierro? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over El Hierro voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar El Hierro met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar El Hierro. Boek vliegvakanties naar El Hierro van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

El Hierro

El Hierro is het minst bezochte en rustigste eiland van de Canarische Eilanden en trekt slechts een selecte groep toeristen.

El Hierro volgens bezoekers

El Hierro is het kleinste van de Canarische Eilanden en ook het minst toeristisch. Het eiland heeft geen zandstranden. Het herbergt zo’n 500 vulkanen, maar de laatste uitbarsting vond 200 jaar geleden plaats. Het bergachtige en ruige landschap trekt slechts een kleine groep natuurliefhebbers. De eilandbewoners leven met name van de landbouw en de visserij en het toerisme speelt slechts een kleine rol in de economie. De helft van de slechts 6000 bewoners van El Hierro woont in de hoofdstad Valverde. Eén van de belangrijkste toeristische plaatsen is La Restinga, waar u enkele restaurants en winkels vindt en een aantal accommodaties. Bezienswaardigheden op El Hierro zijn het Santuario de Nuestra Señora de los Reyes en het bijzondere El Sabinar landschap met door de wind vervormde jeneverbesstruiken, maar veel toeristen komen vooral voor de onderzeewereld in de Mar de las Calmas, dat sinds 2000 een door UNESCO beschermd natuurgebied is. In El Restinga bevinden zich een flink aantal duikscholen, die expedities in de wateren voor de kust organiseren. Naast de prachtige natuur onder water, verkennen toeristen graag de natuur boven water door middel van lange wandeltochten. Sommige stukjes van het eiland zijn alleen te voet te bereiken.

Mogelijkheden in El Hierro

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
Restaurants
⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Nee
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting El Hierro

Zaterdag

  • Max: 19
  • Min: 18
  • Neerslag: 0.1mm

Zondag

  • Max: 19
  • Min: 19
  • Neerslag: 0.1mm

Maandag

  • Max: 19
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de El Hierro weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van El Hierro

Ligging van El Hierro

Vliegtijd:
circa 4.5 uur

Meer El Hierro