Vakantie Paramaribo

Op vakantie naar Paramaribo? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over Paramaribo voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Paramaribo met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Paramaribo. Boek vliegvakanties naar Paramaribo van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Paramaribo aanbiedingen

Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname waarvan het centrum op de werelderfgoedlijst staat, en waar u goed kunt eten, shoppen, en naar het rivierstrand kunt gaan.

Paramaribo volgens bezoekers

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en ligt ruim 20 km uit de kust aan de westoever van de rivier de Suriname. De historische binnenstad bestaat vrijwel geheel uit houten gebouwen, die de invloed van de Nederlanders, maar ook van andere culturen en heersers duidelijk verraden. Tezamen met de variatie aan diverse godsdienstige bouwwerken heeft dit gezorgd voor opname op de werelderfgoedlijst. De moeite van het bekijken waard zijn onder meer het grootste houten gebouw van Latijns-Amerika, de Sint Petrus en Pauluskathedraal, de verschillende kerken, synagoges, hindoestaanse tempels, het Onafhankelijkheidsplein, de Bosje Brug en museum Fort Zeelandia. Het is volgens de toeristen ‘een aanrader om te zien hoe vredig de verschillende culturen en religies met elkaar leven’. Zij spreken van een ‘mooie, koloniale stad’, waar de mensen ‘erg vriendelijk’ zijn en het ‘relatief veilig’ is. De binnenstad is ‘klein’, maar verder is Paramaribo een ‘drukke stad met veel verkeer, maar ook met veel groen’. Langzaam maar zeker is in deze ‘ontspannen stad wat meer aandacht voor de infrastructuur’. Je kunt in Paramaribo ‘leuk en goedkoop shoppen en de keuze in restaurants is groot’. Het is een stad die zich ‘goed leent voor het bezichtigen per fiets of te voet’, en die ‘heel geschikt is voor excursies naar het mooie binnenland’. U kunt zelfs een dagje aan het strand doorbrengen; langs de rivier is een wit zandstrand opgespoten met Caribische hutten en palmbomen. U kunt met het hele gezin bij White Beach zwemmen, maar ook genieten van het uitgebreide aanbod aan recreatiemogelijkheden. De relatief veilige hoofdstad van Suriname, Paramaribo, beschikt over een historisch, voornamelijk houten centrum dat op de werelderfgoedlijst staat, en is een stad waar je terecht kunt om te shoppen, uit eten te gaan en het witte zandstrand aan de rivier te bezoeken.

Mogelijkheden in Paramaribo

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Paramaribo

Zondag

  • Max: 28
  • Min: 23
  • Neerslag: 16.6mm

Maandag

  • Max: 32
  • Min: 24
  • Neerslag: 6.3mm

Dinsdag

  • Max: 32
  • Min: 24
  • Neerslag: 4.9mm

Bekijk de Paramaribo weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Paramaribo

Populaire accommodaties in Paramaribo

Royal Torarica 8.9
Paramaribo
Bekijk
Torarica & Casino 7.4
Paramaribo
Bekijk
Eco Resort Inn 7.5
Paramaribo
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Paramaribo

Ligging van Paramaribo

Vliegtijd:
circa 9.5 uur
Transfertijd:
circa 48 minuten