Vakantie Alanya

Op vakantie naar Alanya? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over Alanya voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Alanya met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Alanya. Boek vliegvakanties naar Alanya van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Alanya aanbiedingen

Alanya

Bezoekers vinden Alanya een leuke badplaats met veel mogelijkheden om gezellig uit te gaan, te winkelen en deel te nemen aan excursies.

Alanya volgens bezoekers

Alanya is een badplaats met lange zandstranden aan de zuidkust van Turkije. De bezoekers vinden het een ‘leuke plaats’: ‘wat een winkeltjes, bazaars, heerlijke restaurantjes en prachtig strand’. Bovendien worden voor ‘aantrekkelijke prijzen’ ‘excursies te over’ aangeboden. De mensen zijn ‘vriendelijk en beleefd’. Vanaf de burcht die uit de 13e eeuw stamt heeft u een ‘prachtig uitzicht over de stad’. Binnen de muren van de burcht bevinden zich diverse waterputten, een Byzantijnse kerk en enkele boerderijen. De Rode Toren is volgens vele bezoekers het mooiste gebouw van Alanya. Zeker ook een bezoek waard is de Damlataş-grot, een druipsteengrot. De bezoekers prijzen de lokale markten aan ‘waar veel te zien en te koop is voor zeer lage prijzen’. Voor gouden sieraden bent u in Alanya met zijn 400 juweliers aan het juiste adres, maar u kunt hier ook heel goed zilveren sieraden kopen, keramiekwerk, lederen producten en natuurlijk tapijten. In de stad zijn twee grote winkelcentra. Aan de westkant van de stad ligt het Cleopatrastrand en aan de oostkant is een tweede strand te vinden. Het water is bijzonder helder en erg geschikt om te snorkelen. Het nachtleven van Alanya concentreert zich rond de haven. Hier vindt u de meeste bars en openluchtdiscotheken. Even buiten het centrum ligt het Auditorium, de grootste discotheek van Alanya met een capaciteit van 4000 personen.

Mogelijkheden in Alanya

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Alanya

Zondag

  • Max: 32
  • Min: 27
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 31
  • Min: 26
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 31
  • Min: 26
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Alanya weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Alanya

Populaire accommodaties in Alanya

Club Paradiso 8.3
Alanya
Bekijk
Grand Uysal 8
Alanya
Bekijk
Monart City 7.8
Alanya
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Alanya

Ligging van Alanya

Vliegtijd:
circa 3.75 uur
Transfertijd:
circa 129 minuten

Meer Alanya