Vakantie Sibenik

Op vakantie naar Sibenik? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over Sibenik voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Sibenik met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Sibenik. Boek vliegvakanties naar Sibenik van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Sibenik aanbiedingen

Sibenik

Sibenik ligt in de gelijknamige provincie, waarvan het de hoofdstad is, ongeveer 300 km ten zuiden van Zagreb. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen is het gesticht door de lokale bevolking. Eén van de bezienswaardigheden is de wit-stenen St Jacobuskathedraal die op de werelderfgoedlijst staat. Hij verdient deze plek onder andere doordat hij uitsluitend uit steen gebouwd is en voor de constructie geen spijkers, hout of iets dergelijks is gebruikt. De stad met zijn autovrije smalle straatjes en pleintjes heeft meer architectonisch schoon, waaronder vier forten. Sinds 2012 beschikt Sibenik over een stadsstrand en in de omgeving vindt u nog heel wat meer mooie stranden. Jaarlijks wordt in Sibenik een internationaal kinderfestival gehouden, maar ook een botenshow, Dalmatische Chansonavonden en een internationale middeleeuwse markt, staan op het programma. U kunt via een smal kanaal vol bochten vanuit de baai naar het eilandengebied in open zee varen.

Op 51 km van Sibenik vindt u Split

Split is een populaire plaats in Dalmatië, vanwaar u eilanden en Italiaanse steden kunt bezoeken, maar ook het oude centrum kunt bewonderen en op het strand of een terras kunt zitten. Meer over Split

Mogelijkheden in Split

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Ja
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Sibenik

Woensdag

  • Max: 18
  • Min: 11
  • Neerslag: 0mm

Zaterdag

  • Max: 20
  • Min: 13
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 16
  • Min: 11
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Sibenik weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Sibenik

Ligging van Sibenik

Vliegtijd:
circa 2 uur
Transfertijd:
circa 47 minuten