Vakantie Split

Op vakantie naar Split? Op RoyalVakanties.be hebben we de meningen van reizigers over Split voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Split met RoyalVakanties.be

Op RoyalVakanties.be vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Split. Boek vliegvakanties naar Split van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Split aanbiedingen

Split

Split is een populaire plaats in Dalmatië, vanwaar u eilanden en Italiaanse steden kunt bezoeken, maar ook het oude centrum kunt bewonderen en op het strand of een terras kunt zitten.

Split volgens bezoekers

Split is de grootste en belangrijkste stad van Dalmatië. De ‘drukke’ havenstad ligt op een schiereiland in de Adriatische Zee. Veel toeristen bezoeken via de haven van Split allerlei Adriatische eilanden en Italiaanse steden. Het ‘erg mooie, oude centrum met zijn smalle straatjes’ is gegroeid binnen het 4e eeuwse paleis van Diocletianus en bevat huizen, markten, winkels, paleizen en kerken. De kathedraal van Sint Domnius springt het meest in het oog. De toeristen spreken van een ‘indrukwekkende stad’ met een ‘prachtige palmenlaan langs zee’. In de grote stad Split, die ook ‘prima is voor gezinnen met kinderen’, is ‘van alles te doen’. De kiezelstranden zijn ‘mooi, het water is glashelder en u treft heel wat terrassen aan’. Het vliegveld van Split is ‘overzichtelijk en de afhandeling is er vlot’. De historische havenstad Split is een populaire toeristische bestemming ook voor gezinnen, vanwege onder meer de mogelijkheid van daar naar allerlei eilanden en Italiaanse steden te varen, maar ook vanwege het indrukwekkende oude centrum, de mooie kiezelstranden en het heldere water.

Mogelijkheden in Split

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Ja
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Split

Zaterdag

  • Max: 13
  • Min: 10
  • Neerslag: 5.8mm

Zondag

  • Max: 13
  • Min: 10
  • Neerslag: 0.9mm

Maandag

  • Max: 11
  • Min: 8
  • Neerslag: 32.1mm

Bekijk de Split weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Split

Populaire accommodaties in Split

Le Meridien Lav 9
Split
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Split

Ligging van Split

Vliegtijd:
circa 2 uur
Transfertijd:
circa 30 minuten